Ewa Wachowicz: Mięso kiełbasiane w słoiku

angora24.pl 3 dni temu

Zamiast sięgać po gotowe produkty z marketu, które często zawierają konserwanty i zbędne dodatki, lepiej cieszyć się tymi zrobionymi samodzielnie. Co prawda proces przygotowania przetworów wymaga pracy i precyzji, ale gra jest warta świeczki. jeżeli chodzi o mięso kiełbasiane, to liczą się: odpowiednie doprawienie, szczelne zamknięcie i pasteryzacja. Dzięki temu mięso długo zachowa świeżość i smak. Co ciekawe, domowe mięso kiełbasiane w słoiku może być uniwersalne. Świetnie nadaje się na kanapki, ale także jako dodatek do obiadu, a choćby jako szybki posiłek na wynos. Po latach praktyki wiem, iż warto inwestować w takie wyroby, bo to gwarancja nie tylko doskonałego smaku, ale i świadomość, co jem. Spiżarnia pełna słoików to jak mała skarbnica domowych smaków.

Idź do oryginalnego materiału