Węgierskie leczo, zwane lecsó, to gulasz warzywny, którego podstawą są świeże warzywa i przyprawy. Tradycyjnie gotuje się je na smalcu, a dodatek kiełbasy paprykowej jest dla wielu nieodłącznym elementem. W Polsce leczo przybrało bardziej rozbudowaną formę – wzbogacone o cukinię, bakłażan i mięso jest daniem jeszcze bardziej treściwym. Dzięki temu leczo stało się popularnym i uniwersalnym daniem domowym.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Leczo z indykiem
Powiązane
Lubisz śledzie? Zrób z nimi holenderską bułkę rybaka
14 minut temu
Dziękujemy firmie Infor Wrocław!…
49 minut temu
Kardiolog o jedzeniu masła. Tak wpływa na ciśnienie krwi
1 godzina temu
Polecane
Fiberokolonoskopia a kolonoskopia - czym się różnią?
20 godzin temu








