Minestrone to popularna włoska zupa. Jej nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra, czyli właśnie zupa. Co prawda nie ma ścisłego przepisu na to „płynne dobro”, ale musi się składać z (najlepiej sezonowych) warzyw. Dla nas jest to więc po prostu typowa jarzynówka. W zależności od preferencji można przygotować ją w wersji wyłącznie warzywnej lub na mięsnym wywarze. Ostatnio byłam w odwiedzinach u znajomych w rodzinnych stronach i zostałam obdarowana wiejską kurą. Postanowiłam wykorzystać ją jako podstawę do zupy.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Jarzynówka z rybą
Powiązane
Pomagamy istotom żywym – sprzątamy świat
1 godzina temu
Polecane
„Sieci”: Premierze, gdzie jest kasa?
14 godzin temu
Ile kosztuje kilogram ksylitolu?
1 dzień temu
Czy można ubić jajka z ksylitolem?
1 dzień temu