Choć żeberka kojarzą się z ciężkimi, tłustymi daniami, można je przygotować w sposób lżejszy i bardziej aromatyczny. Herbata w marynacie nadaje mięsu głębię smaku, delikatnie je zmiękcza i przyjemnie łączy się z przyprawami. To interesująca alternatywa dla klasycznych wersji z grilla – w dodatku zaskakująca, ale naturalna w smaku. Co ciekawe, w Azji bardzo często wykorzystuje się herbatę do marynowania zarówno mięs, jak i… jajek.
Ewa Wachowicz: Grillowane żeberka marynowane w herbacie
angora24.pl 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Grillowane żeberka marynowane w herbacie
Powiązane
Dlaczego dynie wchłaniają toksyny?
52 minut temu
Polecane
30.10.2025 Żyj zdrowo – żywienie a cholesterol
3 godzin temu











