Choć żeberka kojarzą się z ciężkimi, tłustymi daniami, można je przygotować w sposób lżejszy i bardziej aromatyczny. Herbata w marynacie nadaje mięsu głębię smaku, delikatnie je zmiękcza i przyjemnie łączy się z przyprawami. To interesująca alternatywa dla klasycznych wersji z grilla – w dodatku zaskakująca, ale naturalna w smaku. Co ciekawe, w Azji bardzo często wykorzystuje się herbatę do marynowania zarówno mięs, jak i… jajek.
Ewa Wachowicz: Grillowane żeberka marynowane w herbacie
angora24.pl 2 tygodni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Grillowane żeberka marynowane w herbacie
Powiązane
Szubin: W rocznicę 17 września 1939 r.
2 godzin temu
Nie może kłamać pod osłoną
5 godzin temu
Rozdział dwudziesty pierwszy / missnobody
7 godzin temu
Polecane
Dlaczego ludzie chudną na Ozempic'u? Hormon "na sterydach"
12 godzin temu
Probiotyki donosowe w leczeniu zapalenia płuc
13 godzin temu
Nagłe omdlenia. Kiedy mogą być niebezpieczne?
14 godzin temu
Konferencja Prehabilitacja 2025. Czym dalej w las…
17 godzin temu