Choć żeberka kojarzą się z ciężkimi, tłustymi daniami, można je przygotować w sposób lżejszy i bardziej aromatyczny. Herbata w marynacie nadaje mięsu głębię smaku, delikatnie je zmiękcza i przyjemnie łączy się z przyprawami. To interesująca alternatywa dla klasycznych wersji z grilla – w dodatku zaskakująca, ale naturalna w smaku. Co ciekawe, w Azji bardzo często wykorzystuje się herbatę do marynowania zarówno mięs, jak i… jajek.
Ewa Wachowicz: Grillowane żeberka marynowane w herbacie
angora24.pl 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Grillowane żeberka marynowane w herbacie
Powiązane
Olga Frycz zdradziła, sądzi o żłobkach. "Kocham"
6 godzin temu
Kuchnia: zakwas wg. państwa G.
7 godzin temu
Polecane
Fiberokolonoskopia a kolonoskopia - czym się różnią?
9 godzin temu
Łódzcy naukowcy wspierają pacjentów z cukrzycą
17 godzin temu
Co może zapewnić komfort pacjenta po kolonoskopii?
18 godzin temu












