Pstrąg to interesująca ryba. Znana jest z tego, iż naturalnie zamieszkuje przejrzyste, chłodne rzeki i potoki, które nadają jej mięsu subtelny, lekko maślany smak. Potrafi skutecznie dostosować się do różnych środowisk, od górskich strumieni po większe jeziora, co sprawia, iż jego smak może się nieco różnić w zależności od miejsca pochodzenia. W kuchni ceniony jest za swoją wszechstronność i lekkostrawność.
Ewa Wachowicz: Filety z pstrąga z salsą śliwkową
angora24.pl 2 dni temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Filety z pstrąga z salsą śliwkową
Powiązane
18. urodziny pełne radości, wzruszeń i świętowania
3 godzin temu
Czekam na spokój, dostaję hałas
5 godzin temu
Polecane
Polacy jedzą je jak cukierki. Od 11 września zmiany
5 godzin temu
Zdrowie maluchów pod lupą – Profilaktyka dla Smyka w Opolu!
11 godzin temu
Sobota dla zdrowia w Sandomierzu
11 godzin temu
Polacy łykają to na potęgę. Od 11 września ważne zmiany
12 godzin temu
Preparaty z monakoliną K – Porównanie
16 godzin temu
Szczepienie na WZW B zmniejsza ryzyko cukrzycy
1 dzień temu