Kokos to nie tylko smaczny dodatek do deserów, ale także owoc o wielu zdrowotnych adekwatnościach. Zawiera tłuszcze, które łatwo przekształcają się w energię, ale nie odkładają się jako nadmiarowa tkanka tłuszczowa. Dostarcza także błonnika wspierającego proces trawienia oraz ważnych minerałów (magnez, potas czy fosfor), które pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni i układu nerwowego.
- Strona główna
- Kuchnia
- Ewa Wachowicz: Domowe lody kokosowe
Powiązane
Chicago – zimowa stolica Ameryki!
39 minut temu
Bakterie i wirusy nie biorą urlopu
2 godzin temu
Bezpieczne nagrody dla psów - co warto wiedzieć
3 godzin temu
Konserwatyści: „Głód stał się nową normą”
5 godzin temu
Polecane
Trujący nawóz w suplementach. Polacy łykają jak cukierki
12 godzin temu
Wsparcie odporności – jesienne sposoby
14 godzin temu
Program konferencji XII Hot Topics Diabetologia
14 godzin temu
















