Elżbieta Jaworowicz od lat nie je jednego produktu. To dlatego ma smukłe nogi

pysznosci.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Elżbieta Jaworowicz; źródło: Canva


Elżbieta Jaworowicz od dekad jest jedną z największych gwiazd publicznej telewizji. Jej autorski program „Sprawa dla reportera” wciąż, mimo wielu kontrowersji, cieszy się ogromną popularnością. Nie mniejsze emocje wzbudzają… zgrabne nogi dziennikarki, które stały się już jej znakiem rozpoznawczym.

Lata lecą, a Elżbieta Jaworowicz niezmiennie zachwyca dziennikarską dociekliwością i doskonałą formą. Wielu widzów jej programu zastanawia się, na czym polega sekret wyglądu pani redaktor. Niedawno gwiazda sama postanowiła nieco uchylić rąbka tajemnicy. Okazuje się, iż za fenomenem jej wiecznej młodości stoi sport i odpowiednia dieta.

Czytaj też: Ewa Kasprzyk zadziwia figurą i urodą mimo upływu lat.

Elżbieta Jaworowicz i sekret jej smukłych nóg, fot. „Sprawa dla reportera” TVP

Jak dba o siebie Elżbieta Jaworowicz?

Dziennikarka od lat stawia na aktywność fizyczną. Ruch i sport pomagają jej utrzymać się w dobrym zdrowiu i wywiązywać się z kolejnych zawodowych wyzwań. A nie ulega wątpliwości, iż mierzenie się z problemami bohaterów „Sprawy dla reportera” wymaga od niej kondycji i dobrej formy psychicznej. Jednak równie ważna jest dieta, którą stosuje. Okazuje się, iż Elżbieta Jaworowicz niemal całkowicie wykluczyła ze swojego menu mięso.

Czytaj też: Kreatywne sposoby grillowania warzyw. Jak przygotować dania bez mięsa?

Dieta Elzbiety Jaworowicz

Podstawą jadłospisu Elżbiety Jaworowicz są głównie warzywa. Dziennikarka jest przekonana, iż dzięki zawartym w nich witaminom i antyoksydantom jej cera jest młodzieńcza, a organizm pełen energii. Reporterka od lat wierna jest także potrawom kuchni azjatyckiej i diecie śródziemnomorskiej, które samodzielnie przygotowuje w domu.

Dieta śródziemnomorska od lat uchodzi za najzdrowszą. Śródziemnomorski model odżywiania opiera się na prawidłowych nawykach żywieniowych, do których na pierwszym miejscu należy spożywanie dużych ilości warzyw, owoców i nasion roślin strączkowych. Pełno w niej również zdrowych i roślinnych źródeł tłuszczu: oliwy z oliwek oraz orzechów. Kolejną istotną zasadą diety śródziemnomorskiej jest też spożywanie pełnoziarnistych produktów zbożowych, ryb, owoców i fermentowanych produktów mlecznych.

Masz ochotę na coś lekkiego, przygotuj szakszukę z warzywami:

Idź do oryginalnego materiału