Ekspresowa fasolka po bretońsku smakuje jak u mamy. Robię ją zawsze, gdy potrzebuję obiadu „na szybko”

odzywianie.wprost.pl 1 tydzień temu
jeżeli potrzebujecie błyskawicznego obiadu – ta szybsza wersja fasolki po bretońsku sprawdzi się idealnie. Wystarczy, iż jeden etap jej przygotowania lekko zmodyfikujecie. Zobaczcie, co dokładnie należy zrobić.

Fasolka po bretońsku to tradycyjne danie, które ma bardzo wielu miłośników. Jest to szybka, tania, a przede wszystkim bardzo sycąca potrawa. Można podawać ją na obiad, ale doskonale sprawdzi się też jako dodatek do śniadania. Mamy patent, by fasolka po bretońsku była gotowa znacznie szybciej niż normalnie.

Jak zrobić ekspresową fasolkę po bretońsku?

Przygotowując klasycznie tę potrawę, najpierw należy namoczyć, a później ugotować fasolę. Proces ten zabiera sporo czasu, więc jeżeli nie macie ochoty na długie gotowanie – użyjcie po prostu fasoli w puszce. Całe danie będzie tak samo smaczne, a wy oszczędzicie sobie pracy i szybciej będziecie mogli podać obiad.

Idź do oryginalnego materiału