Wypróbuj ten przepis na doskonałe domowe frytki przygotowane bez smażenia, które gwałtownie zdobędą miejsce wśród Twoich ulubionych dodatków i od razu się w nich zakochasz. Chrupiące ziemniaki są połączone z przyprawami, które nadają im niesamowity smak. A gdy połączysz je z mleczno-maślanym dressingiem, będą bezcenne. Więc nie wahaj się i zacznij! Kruche, chrupiące i nieodparcie smaczne!
Domowe torebki z ciasta francuskiego z jabłkami: Prosty przepis dla wszystkich
Doskonałe domowe frytki przygotowane bez smażenia
Co będzie potrzebne:
Składniki:
- 2 duże ziemniaki
- 1/2 łyżeczki mąki
- oliwa z oliwek – do skropienia
- 1 łyżeczka czerwonej mielonej papryki
- 1/2 łyżeczki soli
Dressing:
- 2,5 łyżki mleka
- 5 g masła
Do przygotowania tego doskonałego deseru wystarczy ciasto francuskie i jabłko
Sposób przygotowania:
1) Oczyszczone ziemniaki pokroić na grubsze wiórki i przełożyć do miski, przykryć wodą i odstawić na 10 minut, a następnie opłukać i wytrzeć ręcznikiem.
2. Następnie przełożyć je do innej miski, skropić oliwą z oliwek, dodać mąkę i doprawić mieloną czerwoną papryką i solą – zamknąć pokrywę lub pokrywkę i dobrze wymieszać, aby połączyć wszystkie składniki.
3. Następnie przenieś je na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200°C, aż będą złociste i chrupiące.
4. W międzyczasie wlej mleko do małej miski i dodaj masło – pozwól mu się stopić w kuchence mikrofalowej.
5. Gdy frytki będą ugotowane, posyp je solą i podawaj z przygotowanym dressingiem lub czymkolwiek, co lubisz, a przede wszystkim z miłością, wspaniałym smakiem i radością.
Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!