Don’t go ANYWHERE, przyjdź do FOOD TOWN!

anywhere.pl 2 lat temu

Jedną z najgorętszych przestrzeni w Warszawie jest w tej chwili Fabryka Norblina, w której znajduje się Food Town. Zrewitalizowana przestrzeń starej fabryki wyrobów metalowych jest idealnym miejscem na imprezę i spotkanie ze znajomymi.

Fabryka Norblina zlokalizowana nieopodal centrum przeżywa teraz swoją drugą młodość. Urzekająca architektura budynków, ich wnętrze oraz ślady historii pozwalają odwiedzającym przenieść się w czasie, a jednocześnie cieszyć się nowoczesną przestrzenią. Stoliki, wzorem tych z paryskich ulic, wylewają się na zewnątrz ożywiając surowe mury wokół fabryki. Coś dla siebie znajdą tu fani elektroniki, alternatywy oraz jazzu – sety polskich DJ-ów przeplatane są występami muzyków z Fundacji Fabryki Norblina, standupami, wernisażami, wydarzeniami charytatywnymi, targami kulturalnymi oraz koncertami gwiazd.

Miejsce z każdej strony otoczone jest wieżowcami, zaś energetyczny szum tętniącego życiem miasta i artystyczna atmosfera okolicy sprawia, iż można tu się poczuć niemal jak w Nowym Jorku. Ten europejsko-amerykański miks jest tym, co wyróżnia Food Town na tle Warszawy. Już teraz w ciepłe wieczory jednym z najbardziej obleganych miejsc jest wspomniany ogródek, który dzieli się na dwie części – jedna znajduje się przy wejściu od strony Prostej, druga w Pasażu Wernera. Dzięki takiemu rozwiązaniu w przypadku deszczu z łatwością można przenieść się do pasażu, który jest zadaszony.

Fani dobrego jedzenia, miłośnicy street food’u i jakościowych cocktaili nie wyjdą stąd niezadowoleni, ponieważ o jakość serwowanych potraw i drinków dba świetna ekipa kucharzy i barmanów, w skład której wchodzi m.in. Tomasz Małek, zwycięzca 66 konkursów barmańskich w kategorii flair na całym świecie.

“Na przestrzeni 8 miesięcy wykonaliśmy dużą pracę, mającą na celu stworzenie unikatowego standardu dotyczącego konceptów tj. Food Court. Oprócz regularnych kart menu, nasi barmani operują ponad 60 koktajlami klasycznymi, dlatego każda wizyta naszych gości, może smakować inaczej. Selekcja nie uwzględnia takich standardów jak Cuba Libre etc. W tym zestawieniu skomponowaliśmy mariaż smaków, narodzonych w różnych okresach czasowych. Klasyka w najlepszym wydaniu, niekiedy przepuszczona przez filtr naszej wyobraźni” – dodaje Adam Grądziel, Cocktail Art Manager w Food Town.

Warszawski food hall to miejsce, które cały czas się rozwija i chce dostarczać swoim gościom wrażeń pozostających w ich pamięci na długo oraz momentów, dzięki którym z przyjemnością powrócą.

Idź do oryginalnego materiału