Dolewaj do kawy zamiast mleka. Dzięki temu dodatkowi twoja waga gwałtownie poleci w dół

pysznosci.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Kawa. Fot. Pexels


Lato zbliża się wielkimi krokami, więc dla wielu z nas to ostatni dzwonek, by pozbyć się zbędnych kilogramów. Okazuje się, iż dodatek tego składnika do kawy zamiast mleka, potrafi zdziałać cuda. Choć dla wielu może wydawać się to absurdalnym połączeniem, smakuje naprawdę dobrze. Gwarantujemy, iż nie tylko on, ale i efekty będą zaskakujące.

Wiele osób nie wyobraża sobie rozpoczęcia poranka bez filiżanki kawy. To napój, który jest nie tylko smaczny i aromatyczny, ale zapewnia też energię na cały dzień. Okazuje się również, iż pijąc kawę, można tracić zbędne kilogramy. Wystarczy zrezygnować z mleka i zastąpić je tym konkretnym produktem. gwałtownie poczujemy różnicę.

Kawa z olejem kokosowym. Nie zapominaj o mikserze

Kawa z tłuszczem to niezwykle popularny w krajach zachodnich napój, który zyskał miano „kuloodpornej kawy”. Do jej przygotowania potrzebujemy sporo masła i oleju kokosowego. Choć może brzmieć to naprawdę absurdalnie, to takie połączenie naprawdę się sprawdza. Dodany tłuszcz wystarczy zblendować bądź zmiksować do uzyskania pianki. Najlepszym sposobem będzie użycie spieniacza do mleka.

Sprawdź również: Zamówił schabowego w śląskiej restauracji. Dostał paragon i przecierał oczy

Tak przygotowana kawa jest prawdziwą bombą kaloryczną, jednak ogranicza łaknienie i doskonale radzi sobie ze zwalczaniem apetytu. jeżeli wypijemy ją rano, wystarczy nam na długi czas. Dzięki temu napojowi nie będziemy podjadać pomiędzy wyznaczonymi posiłkami. jeżeli nie jesteśmy wypić kawy z tak dużą ilością masła, możemy ograniczyć się wyłącznie do łyżki oleju kokosowego.

Kawa. Fot. Pexels

Kawa, dzięki której zrzucisz zbędne kilogramy. Dodaj ten prosty składnik

Do walki z nadprogramowymi kilogramami doskonale przyda się kawa z cytryną. To proste, ale jakże wyjątkowe połączenie. Czy jednak potrafi zdziałać cuda? Zdecydowanie nic nie zastąpi odpowiedniej diety i ćwiczeń. Warto jednak zastąpić mleko dodawane do kawy sokiem z cytryny. Jej kwaśny smak zneutralizuje również gorycz kawy, która zdecydowanie nie każdemu przypada do gustu. Ponadto pozbędziemy się też problemów trawiennych, które wynikają z połączenia kawy z mlekiem i zachowamy stuprocentowe działanie kofeiny.

Kawa. Fot. Pexels

Idź do oryginalnego materiału