Z białej czekolady wyciśnij esy floresy do silikonowej foremki.
1 szt. mlecznej czekolady przelej do foremki na spód i boki wgłębień foremki.
Wstaw foremkę z czekoladą do zamrażalnika.
Przygotowanie ciasta filo lub ciasta kataifi: podziel ciasto na 2 części (1 część ciasta użyjesz teraz a 2 część schowaj do zamrażalnika na zapas). Jeśli używasz ciasto filo: pokrój ciasto na drobne paseczki i wrzuć na patelnię. Jeśli używasz ciasta kataifi: pokrój ciasto na kawałki i rozkrusz nitki na patelnię.
Do ciasta na patelni dodaj ok. 50 g masła, usmaż ciasto na złoty kolor, mieszaj i smaż do uzyskania chrupkiego ciasta.
Usmażone ciasto przełóż do miski lub pomiń ten krok. Do ciasta dodaj 300 g kremu pistacjowego i dokładnie wymieszaj ciasto z kremem.
Wyjmij z zamrażalnika foremkę z czekoladą, następnie wyłóż do niej ciasto z kremem pistacjowym, wyrównaj, dociśnij łyżką masę.
Rozpuszczoną czekoladę mleczną wylej do foremki, wyrównaj, wstaw do zamrażalnika.
Czekolada będzie gotowa do spożycia po ok. 30 minutach od schłodzenia.