Croffles | Krytyk przepisów

oen.pl 10 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Amazing Croffles to pyszne połączenie rogalika i gofra! Ten prosty przepis składa się z tylko jednego składnika i zajmuje w sumie tylko 20 minut! Rozkoszuj się crofflesami na słodkie śniadanie lub brunch z ulubionymi dodatkami.

Uwielbiamy dobre, słodkie śniadania u nas w domu, zwłaszcza, iż ​​jest tak proste jak to! Spróbuj tych cronuts z ciasta francuskiego, tych pysznych szybkich 45-minutowych bułek cynamonowych lub prostych naleśników w blasze na śniadanie, które pokocha cała rodzina!

Co to jest Croffle?

Czy próbowałeś 1-składnikowego croffle? jeżeli nie, czas od razu mieć na swoim śniadaniowym stole te puszyste, słodkie gofry z ciasta croissantowego! Przygotowanie zajmuje niecałe 5 minut, a pieczenie w gofrownicy zajmuje zaledwie 15 minut. Nie ma bałaganu i kłopotów, a Twoje dzieci będą zachwycone możliwością personalizacji porcji dzięki smacznych dodatków. Uwielbiamy jagody, syrop klonowy i posypkę cukrem pudrem! Podawaj je z boczkiem w piekarniku lub pasztecikami z kiełbaskami w frytownicy, aby uzyskać kompletny posiłek.

To taka zabawna odmiana tradycyjnego gofra! Niezależnie od tego, czy jest to leniwe śniadanie w weekend, pracowity poranek w tygodniu, czy świąteczny brunch, croffles to świetny sposób na zaspokojenie pragnienia gofrów bez zbędnych kłopotów. Oto, czego potrzebujesz, aby je zrobić!

Co jest potrzebne do zrobienia Croffles?

Ten przepis na croffles naprawdę składa się z tylko 1 składnika i gofrownicy, a dodatkowo możesz dodać trochę dodatków, aby uzyskać trochę więcej smaku.

Będziesz potrzebować 1 opakowania ciasta na rogaliki, na 8 bułek. Alternatywnie można również użyć schłodzonego ciasta na bułki w kształcie półksiężyca.

Jak zrobić Croffles w gofrownicy

Croffles to najłatwiejszy dodatek do śniadania. Bez odmierzania składników, bez mieszania, bez bałaganu! Nie wymaga to żadnego wysiłku, wystarczy uformować ciasto i wrzucić je do gofrownicy!

  1. Przygotowanie ciasta: Otwórz ciasto na rogaliki i oddziel każdą część rogalika. Zwiń każdy rogalik w kształt rogalika.
  2. Kucharz: Rozgrzej gofrownicę, włóż do niej rogalik i piecz przez około 2-3 minuty.
  3. Podawać: Udekoruj je ulubionymi dodatkami waflowymi i ciesz się smakiem!

Wskazówki kulinarne

  • W zależności od wielkości gofrownicy i wielkości rogalików, możesz umieścić 4 w gofrownicy.
  • Inną opcją jest dodanie do ciasta jagód, plasterków banana, a choćby czegoś pikantnego, na przykład jajek i sera, przed zwinięciem. W ten sposób Twoje naleśniki zostaną nadziewane nadzieniem. Tylko pamiętaj, żeby nie dodać za dużo nadzienia!

Pomysły na nadzienie

Croffles to świetny sposób na urozmaicenie klasycznego śniadania w formie gofrów! Oto kilka pysznych dodatków do wypróbowania:

Przechowywanie resztek i zamrażanie

  • Lodówka: Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia.
  • Zamrażarka: Ugotowane croffle przechowuj w zamrażarce w szczelnym pojemniku do miesiąca.
  • Odgrzewanie: Aby podgrzać, zawiń naleśnik w papierowy ręcznik i włóż do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę.

Więcej łatwych przepisów na śniadanie

Spraw, aby poranne posiłki były proste dzięki innym moim ulubionym przepisom! Wszystkie są niezwykle satysfakcjonujące i będą hitem dla całej rodziny!

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Otwórz ciasto na rogaliki i oddziel każdą część rogalika. Zwiń każdy rogalik w kształt rogalika.

  • Rozgrzej gofrownicę, włóż do niej rogalik i piecz przez około 2-3 minuty.

  • W zależności od wielkości gofrownicy i wielkości rogalików, możesz umieścić 4 w gofrownicy.

  • Gdy naleśniki będą już ugotowane, posyp je ulubionymi dodatkami waflowymi i ciesz się smakiem!

Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia.
Ugotowane grzanki można przechowywać w zamrażarce w szczelnym pojemniku przez okres do miesiąca, a następnie podgrzać w kuchence mikrofalowej, gdy będą gotowe do spożycia. Aby podgrzać, zawiń naleśnik w papierowy ręcznik i włóż do kuchenki mikrofalowej na 1 minutę.

Porcja: 1kroffKalorie: 272kcalWęglowodany: 31GBiałko: 5GTłuszcz: 14GTłuszcz nasycony: 8GTłuszcz wielonienasycony: 1GJednonienasycone kwasy tłuszczowe: 4GCholesterol: 45mgSód: 257mgPotas: 79mgBłonnik: 2GCukier: 8GWitamina A: 498j.mWitamina C: 0,1mgWapń: 25mgŻelazo: 1mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału