Crockpot Biały Kurczak Chili | Krytyk przepisów

oen.pl 10 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Przygotuj się na pyszny posiłek dzięki mojemu prostemu przepisowi Crockpot White Chicken Chili! Po prostu połącz w powolnej kuchence posiekaną cebulę, czosnek, przyprawy, kurczaka z rożna, zielone chili, fasolę i bulion z kurczaka. To pożywne danie zapewnia zachwycającą mieszankę smaków i konsystencji, która tworzy idealny posiłek!

Chili, zupa i gulasze są najlepsze na chłodne jesienne i zimowe noce. Wypróbuj więcej moich ulubionych produktów, które możesz dodawać do swojej rotacji przez cały sezon! To toskański gulasz warzywny z kurczakiem, klasyczna zupa z kurczakiem i makaronem lub gulasz brunszwicki, który jest pysznym skrzyżowaniem gulaszu i chili.

Wolnowarujące białe chili z kurczakiem

Jestem pewien, iż wszyscy próbowaliście chili z białym kurczakiem na sąsiedzkim spotkaniu lub choćby na imprezie kulinarnej. I tak, jestem pewien, iż były pyszne, ale… Jestem tutaj, aby powiedzieć Ci, iż nigdy nie jadłeś tak dobrego!

To chili z białym kurczakiem w garnku jest nie tylko łatwe w przygotowaniu, ale jest też wypełnione najróżniejszymi smakami, które dają moc. Dodaj trochę awokado, kolendry i papryczek jalapeno, a to naprawdę wyniesie to chili na wyższy poziom. Uwielbiam podawać je z domowym chlebem kukurydzianym lub pysznymi 1-godzinnymi bułeczkami, a to danie będzie się zmieniać przez cały sezon!

Składniki w białym kurczaku chili

Te składniki należą do moich ulubionych. Czosnek z kolendrą i kminkiem wnosi mnóstwo wspaniałego smaku, nie nadając mu pikantności. Sprawdź kartę przepisu na dole postu, aby zapoznać się ze wszystkimi dokładnymi pomiarami.

  • Cebula: W tym przepisie możesz użyć żółtej lub białej cebuli.
  • Mince czosnek: Uwielbiam smak, jaki czosnek wnosi do tego dania! Moim zdaniem czosnku nigdy za dużo!
  • Gotowany kurczak: Aby sobie ułatwić, używam kurczaka z rożna lub kurczaka z puszki, aby wszystko było ugotowane. Wszystko, co musisz zrobić, to rozdrobnić to!
  • Przyprawy: Mielony kminek, mielona kolendra, sól i mielony czarny pieprz nadają temu chili niesamowity smak!
  • Bulion z kurczaka: Użycie bulionu z kurczaka jako podstawy nadaje temu chili o wiele więcej smaku niż woda.
  • Zielone Chiles: Czy jest to w ogóle przepis na chili bez zielonego chili?
  • Fasola Cannellini: Odcedź i opłucz fasolę przed dodaniem jej do pozostałych składników.
  • Kwaśna śmietana: Dzięki temu cały przepis łączy się w całość i sprawia, iż ​​jest przyjemny i kremowy.

Czy Chili z białym kurczakiem jest łatwe do zrobienia?

Tak! Ten przepis na chili z białym kurczakiem w garnku jest tak prosty i najlepszy, ponieważ po prostu gotuje się w powolnej kuchence przez cały dzień!

  1. Łączyć: Dodaj wszystkie składniki z wyjątkiem kwaśnej śmietany do wolnowaru o pojemności 4 lub 6 litrów.
  2. Kucharz: Gotuj na wysokim poziomie przez 4-6 godzin lub na niskim poziomie przez 8-10 godzin.
  3. Dodaj śmietanę: Po zakończeniu gotowania dodaj śmietanę i gotuj przez kolejne 10 minut, aż się rozgrzeje.
  4. Dodaj dodatki: Podawać na gorąco z wybranymi dodatkami.

Wskazówki i odmiany

Istnieją sposoby na zmianę tego chili z białego kurczaka w garnku, aby było tak ostre (lub nie ostre), jak chcesz, jakiej fasoli użyć i sugestie dotyczące dodatków!

  • Kostka do gry: Trzymaj kurczaka w tych samych kawałkach wielkości kęsa, aby równomiernie się usmażył.
  • Czy powinienem odcedzić pokrojone w kostkę chili? Ten przepis wymaga odsączenia zielonych papryczek chilli, ale ja często tego nie robię. Podoba mi się dodatkowa dawka pikanterii, którą dodaje do bulionu. Nie ma też zbyt wiele do spuszczenia, więc łatwiej jest po prostu wszystko wrzucić.
  • Ciepło: Jeśli naprawdę chcesz go urozmaicić, możesz użyć średnich lub ostrych papryczek chili, a choćby pokrojonych w kostkę papryczek jalapenos z puszki.
  • Dodatki: Ser, kwaśna śmietana, awokado, kolendra, pomidory, kukurydza i paski tortilli to tylko niektóre z moich ulubionych dodatków.
  • Fasolki: Ja lubię używać fasoli cannellini lub mniejszej fasoli północnej, ale jeżeli wolisz, możesz też użyć białej fasoli.

Jak ugotować chili z białego kurczaka w garnku błyskawicznym

  1. Łączyć: Do garnka dodaj wszystko oprócz śmietany i fasoli.
  2. Kucharz: Gotuj w trybie ręcznym przez 20 minut.
  3. Naturalne uwalnianie: Naturalne uwalnianie przez 10 minut. Wyjmij kurczaka i posiekaj.
  4. Podgrzej i podawaj: Wróć do garnka i dodaj fasolę i śmietanę. Przed podaniem pozostawić do ogrzania na około 15 minut.

Przechowywanie resztek

  • W lodówce: To białe chili z kurczakiem można przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku przez maksymalnie 5 dni. Delikatnie podgrzej w kuchence mikrofalowej w 30-sekundowych odstępach lub na płycie kuchennej nad średnim ciśnieniem.
  • Zamrażać: Aby zamrozić chili, gotuj zgodnie z zaleceniami w karcie przepisu, z wyjątkiem tego, iż nie dodajesz kwaśnej śmietany. Całkowicie ostudzić i przenieść do dużej torby do zamrażania lub dwóch. Zamrażaj do 2 miesięcy. Rozmrozić przez noc w lodówce. Podgrzej na płycie kuchennej na średnim ogniu, aż będzie gorący. Dodać śmietanę, dokładnie wymieszać i podawać.

Więcej przepisów na pyszne chili do wypróbowania

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Dodaj wszystkie składniki z wyjątkiem kwaśnej śmietany do wolnowaru o pojemności 4 lub 6 litrów.

  • Gotuj na wysokim poziomie przez 4-6 godzin lub na niskim poziomie przez 8-10 godzin.

  • Po zakończeniu gotowania dodaj śmietanę i gotuj jeszcze przez 10 minut, aż się rozgrzeje.

  • Podawać na gorąco z wybranymi dodatkami.

Kalorie: 189kcalWęglowodany: 4GBiałko: 17GTłuszcz: 12GTłuszcz nasycony: 5GTłuszcz wielonienasycony: 1GJednonienasycone kwasy tłuszczowe: 3GCholesterol: 70mgSód: 1027mgPotas: 235mgBłonnik: 0,3GCukier: 2GWitamina A: 273j.mWitamina C: 1mgWapń: 64mgŻelazo: 1mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału