Tego ciasta nie mo偶e zabrakn膮膰 w okresie truskawkowym馃崜馃崜 Kruchy i ma艣lany sp贸d, s艂odka galaretka z truskawkami, krem mascarpone z bit膮 艣mietan膮 i beza z p艂atkami migda艂贸w. Z takich sk艂adnik贸w mo偶e wyj艣膰 tylko kulinerne niebo! To ciasto 艂膮czy pokolenia i smakuje jak prawdziwa "chmurka".
Przepis jest bardzo dobrze napisany, tak aby jak najlepiej roz艂o偶y膰 poszczeg贸lne etapy w czasie. Rozpoczynamy wi臋c od zrobienia galaretki, cho膰 pierwsz膮 warstw膮 jest ciasto kruche, a to dlatego, aby galaretka ju偶 nam t臋偶a艂a. Tak samo jak beza z bia艂ek, pieczemy j膮 wtedy gdy ciasto kruche z 偶贸艂tkami ch艂odzi si臋 w lod贸wce. Przygotowanie ciasta jest wi臋c proste, cho膰 roz艂o偶one w czasie. Pami臋tajcie, aby galaretka z truskawkami by艂a ju偶 mocno t臋偶ej膮ca w momencie wyk艂adania na kruchy sp贸d.
Zamiast p艂atk贸w migda艂owych mo偶na u偶y膰 wi贸rk贸w kokosowych.
Polecam Wam te偶 m贸j najlepszy zbi贸r przepis贸w na ciasta z truskawkami 馃崜馃崜 Najwi臋kszy zbi贸r tylko sprawdzonych przepis贸w na ciasta z truskawkami w internecie!
