Krok po kroku przedstawiamy świetny przepis na ciasteczka jabłkowe z cynamonem, które pokochają wszyscy. Niezależnie od tego, czy weekendową kawą delektujesz się w samotności, czy zapraszasz do siebie przyjaciół, każdy doceni słodki akcent w postaci pysznych ciasteczek. jeżeli uwielbiasz piec i jesteś zapalonym piekarzem, będziesz zachwycony tą nowością.
Pyszne ciasto migdałowe z kremem serowym i owocami
Wspaniałe ciasteczka jabłkowe z cynamonem
Co będzie potrzebne:
Składniki:
Nadzienie:
- 1-2 jabłka
- 2 łyżki cukru
- cynamon – do smaku
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka miodu lub do smaku
Inne:
- 1 ciasto francuskie
- mleko – do polewy/impregnacji
- brązowy cukier – do posypania
Pyszne śmigusy PARTY z kurczakiem, serem i warzywami
Sposób przygotowania:
1. starte jabłko przełożyć na patelnię, doprawić cukrem i cynamonem, dodać masło – wymieszać – gotować na wolnym ogniu do miękkości, pod koniec dodać miód – dalej gotować, po ugotowaniu przełożyć na talerz.
2. Przygotować ciasto francuskie, na którym rozłożyć na przemian ugotowane jabłka – zwinąć w rulon i posmarować koniec mlekiem.
3. Następnie pokroić na kilka kawałków i ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem ładnie obok siebie z przerwami między nimi, posmarować mlekiem i posypać brązowym cukrem.
4. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C.
5. Po upieczeniu podawaj je z miłością i wspaniałym smakiem.
Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!