Chrupiąca smażona fasolka szparagowa (naśladowca PF Changa)

oen.pl 9 miesięcy temu

Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.

Jedną z najlepszych rzeczy w menu w PF Changs jest chrupiąca smażona fasolka szparagowa. Ta fasolka szparagowa smakuje jeszcze lepiej, I możesz zrobić je w domu! Mają wyśmienitą chrupkość i są doprawione do perfekcji!

Przekąski to moja ulubiona część posiłku! Sprawdź więcej moich ulubionych dań, takich jak pyszne bułeczki jajeczne, pyszne kasztany owinięte w bekon lub te łatwe wrapy z sałatą z kurczaka.

Przepis na smażoną fasolkę szparagową

Te smażone fasolki szparagowe są tak chrupiące i pyszne! Ten przepis, znany również jako frytki z fasolki szparagowej, jest szybki i łatwy i pokocha je cała Twoja rodzina!

Po raz pierwszy spróbowałem tych frytek z fasolką szparagową w PF Changs i nie mogłem się nimi nacieszyć! Jednak wyjście na kolację nie zawsze wchodzi w grę, więc chciałam odtworzyć je w domu. Ten przepis okazał się nie tylko pyszny, ale moim zdaniem choćby lepszy od oryginałów! Podawaj je z bardzo łatwą mongolską wołowiną i azjatyckimi wrapami z sałatą z indyka, a poczujesz się jak jedzenie poza domem, ale lepiej (nie wspominając o DUŻO większej liczbie resztek)!

Składniki, których potrzebujesz

Świeża fasolka szparagowa, kilka składników na ciasto i voila! Masz najsmaczniejszą, panierowaną fasolkę szparagową! Sprawdź kartę przepisu na dole postu, aby zapoznać się ze wszystkimi dokładnymi pomiarami.

  • Zielone fasolki: Odetnij końcówki fasolki szparagowej i dobrze ją umyj przed użyciem w tym przepisie.
  • Mąka: Do tej fasolki szparagowej użyłam mąki uniwersalnej.
  • Skrobia kukurydziana: Pomoże Ci to uzyskać smażoną zewnętrzną krawędź.
  • Jajko: Do gotowania zawsze używam dużych jaj.
  • Soda klubowa: Trzymaj to w lodówce, aż będziesz gotowy do użycia, aby było przyjemnie i zimno.
  • Olej roślinny: W tym będziesz smażyć zieloną fasolkę.
  • Sól i pieprz: Do aromatyzowania fasoli można użyć soli gruboziarnistej lub soli czosnkowej.

Jak smażyć zieloną fasolkę

Od początku do końca ten przepis przygotujesz w niecałe 20 minut. Te panierowane i chrupiące fasolki szparagowe to spełnienie marzeń o przystawkach!

  1. Przygotowanie: Rozgrzej olej do 375 stopni Fahrenheita w dużym rondlu lub głębokiej frytkownicy. Umyj i odetnij końcówki zielonej fasolki.
  2. Wymieszaj suche składniki: Do średniej wielkości miski dodać mąkę i skrobię kukurydzianą i wymieszać do połączenia.
  3. Ubij jajko: W drugiej misce ubij jajko, a następnie dodaj sodę klubową.
  4. Połącz mokre i suche składniki: Dodaj płynną mieszaninę do mieszanki mąki, a następnie wymieszaj, aby połączyć.
  5. Zanurzaj i smaż: Zanurz każdą fasolkę szparagową w cieście, a następnie połóż ją w garnku z oliwą. Gotuj przez 3-4 minuty, aż uzyskasz złoty kolor. Zdjąć z oleju i przełożyć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Powtarzaj kroki, aż cała fasolka szparagowa będzie ugotowana.
  6. Dopraw i podawaj: Doprawić solą i pieprzem. Podawać z majonezem sriracha lub ulubionym sosem.

Jak przechowywać i podgrzewać resztki

Możesz przechowywać resztki fasolki szparagowej w hermetycznym pojemniku w lodówce i wystarczą 2-3 dni. Aby odgrzać smażoną fasolkę szparagową i sprawić, by znów była ładna i chrupiąca, można ją podgrzać we frytkownicy lub w piekarniku. Nie używaj kuchenki mikrofalowej, bo będą mokre.

Więcej przepisów na fasolkę szparagową do wypróbowania

Przypnij to teraz, aby znaleźć później

Przypiąć

  • Rozgrzej olej do 375 stopni Fahrenheita w dużym rondlu lub głębokiej frytkownicy. Umyj i odetnij końcówki zielonej fasolki.

  • Do średniej wielkości miski dodać mąkę, skrobię kukurydzianą i wymieszać.

  • W innej misce ubij jajko, a następnie dodaj sodę klubową.

  • Dodaj płynną mieszaninę do mieszanki mąki, a następnie wymieszaj, aby połączyć.

  • Zanurz każdą fasolkę szparagową w cieście, a następnie włóż do garnka z oliwą. Gotuj przez 3-4 minuty, aż uzyskasz złoty kolor. Zdjąć z oleju i przełożyć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Powtarzaj kroki, aż cała fasolka szparagowa będzie ugotowana.

  • Doprawić solą i pieprzem. Podawać z majonezem sriracha, ulubionym sosem.

Kalorie: 4311kcalWęglowodany: 86GBiałko: 19GTłuszcz: 442GTłuszcz nasycony: 68GTłuszcz wielonienasycony: 252GJednonienasycone kwasy tłuszczowe: 101GTłuszcze trans: 3GCholesterol: 186mgSód: 699mgPotas: 1080mgBłonnik: 14GCukier: 15GWitamina A: 3403j.mWitamina C: 55mgWapń: 209mgŻelazo: 8mg

Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.


Źródło

Idź do oryginalnego materiału