Ta strona internetowa może zawierać linki partnerskie i reklamy, dzięki którym możemy udostępniać Ci przepisy. Przeczytaj moją politykę ujawniania informacji.
Jedną z najlepszych rzeczy w menu w PF Changs jest chrupiąca smażona fasolka szparagowa. Ta fasolka szparagowa smakuje jeszcze lepiej, I możesz zrobić je w domu! Mają wyśmienitą chrupkość i są doprawione do perfekcji!
Przekąski to moja ulubiona część posiłku! Sprawdź więcej moich ulubionych dań, takich jak pyszne bułeczki jajeczne, pyszne kasztany owinięte w bekon lub te łatwe wrapy z sałatą z kurczaka.
Przepis na smażoną fasolkę szparagową
Te smażone fasolki szparagowe są tak chrupiące i pyszne! Ten przepis, znany również jako frytki z fasolki szparagowej, jest szybki i łatwy i pokocha je cała Twoja rodzina!
Po raz pierwszy spróbowałem tych frytek z fasolką szparagową w PF Changs i nie mogłem się nimi nacieszyć! Jednak wyjście na kolację nie zawsze wchodzi w grę, więc chciałam odtworzyć je w domu. Ten przepis okazał się nie tylko pyszny, ale moim zdaniem choćby lepszy od oryginałów! Podawaj je z bardzo łatwą mongolską wołowiną i azjatyckimi wrapami z sałatą z indyka, a poczujesz się jak jedzenie poza domem, ale lepiej (nie wspominając o DUŻO większej liczbie resztek)!
Składniki, których potrzebujesz
Świeża fasolka szparagowa, kilka składników na ciasto i voila! Masz najsmaczniejszą, panierowaną fasolkę szparagową! Sprawdź kartę przepisu na dole postu, aby zapoznać się ze wszystkimi dokładnymi pomiarami.
- Zielone fasolki: Odetnij końcówki fasolki szparagowej i dobrze ją umyj przed użyciem w tym przepisie.
- Mąka: Do tej fasolki szparagowej użyłam mąki uniwersalnej.
- Skrobia kukurydziana: Pomoże Ci to uzyskać smażoną zewnętrzną krawędź.
- Jajko: Do gotowania zawsze używam dużych jaj.
- Soda klubowa: Trzymaj to w lodówce, aż będziesz gotowy do użycia, aby było przyjemnie i zimno.
- Olej roślinny: W tym będziesz smażyć zieloną fasolkę.
- Sól i pieprz: Do aromatyzowania fasoli można użyć soli gruboziarnistej lub soli czosnkowej.
Jak smażyć zieloną fasolkę
Od początku do końca ten przepis przygotujesz w niecałe 20 minut. Te panierowane i chrupiące fasolki szparagowe to spełnienie marzeń o przystawkach!
- Przygotowanie: Rozgrzej olej do 375 stopni Fahrenheita w dużym rondlu lub głębokiej frytkownicy. Umyj i odetnij końcówki zielonej fasolki.
- Wymieszaj suche składniki: Do średniej wielkości miski dodać mąkę i skrobię kukurydzianą i wymieszać do połączenia.
- Ubij jajko: W drugiej misce ubij jajko, a następnie dodaj sodę klubową.
- Połącz mokre i suche składniki: Dodaj płynną mieszaninę do mieszanki mąki, a następnie wymieszaj, aby połączyć.
- Zanurzaj i smaż: Zanurz każdą fasolkę szparagową w cieście, a następnie połóż ją w garnku z oliwą. Gotuj przez 3-4 minuty, aż uzyskasz złoty kolor. Zdjąć z oleju i przełożyć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Powtarzaj kroki, aż cała fasolka szparagowa będzie ugotowana.
- Dopraw i podawaj: Doprawić solą i pieprzem. Podawać z majonezem sriracha lub ulubionym sosem.
Jak przechowywać i podgrzewać resztki
Możesz przechowywać resztki fasolki szparagowej w hermetycznym pojemniku w lodówce i wystarczą 2-3 dni. Aby odgrzać smażoną fasolkę szparagową i sprawić, by znów była ładna i chrupiąca, można ją podgrzać we frytkownicy lub w piekarniku. Nie używaj kuchenki mikrofalowej, bo będą mokre.
Więcej przepisów na fasolkę szparagową do wypróbowania
Przypnij to teraz, aby znaleźć później
Przypiąć
-
Rozgrzej olej do 375 stopni Fahrenheita w dużym rondlu lub głębokiej frytkownicy. Umyj i odetnij końcówki zielonej fasolki.
-
Do średniej wielkości miski dodać mąkę, skrobię kukurydzianą i wymieszać.
-
W innej misce ubij jajko, a następnie dodaj sodę klubową.
-
Dodaj płynną mieszaninę do mieszanki mąki, a następnie wymieszaj, aby połączyć.
-
Zanurz każdą fasolkę szparagową w cieście, a następnie włóż do garnka z oliwą. Gotuj przez 3-4 minuty, aż uzyskasz złoty kolor. Zdjąć z oleju i przełożyć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami. Powtarzaj kroki, aż cała fasolka szparagowa będzie ugotowana.
-
Doprawić solą i pieprzem. Podawać z majonezem sriracha, ulubionym sosem.
Kalorie: 4311kcalWęglowodany: 86GBiałko: 19GTłuszcz: 442GTłuszcz nasycony: 68GTłuszcz wielonienasycony: 252GJednonienasycone kwasy tłuszczowe: 101GTłuszcze trans: 3GCholesterol: 186mgSód: 699mgPotas: 1080mgBłonnik: 14GCukier: 15GWitamina A: 3403j.mWitamina C: 55mgWapń: 209mgŻelazo: 8mg
Informacje o wartości odżywczej są obliczane automatycznie, dlatego należy je traktować jedynie w przybliżeniu.
Źródło