Chlebki jogurtowe bez drożdży

wielopokoleniowo.pl 1 rok temu

Szybkie w wykonaniu puszyste chlebki jogurtowe - wyjątkowo smaczne i aromatyczne!




SKŁADNIKI:
- 1 kubeczek jogurtu naturalnego (180 gr)
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- świeże zioła: bazylia, oregano, mięta

W naczyniu łączę ze sobą mąkę, jogurt, sól i proszek do pieczenia. jeżeli mąki jest za mało, dosypuję do momentu, aż powstanie luźna, nie za bardzo zbita kula.
Dzielę ją na dwie części, każdą z nich delikatnie rozwałkowuję i posypuję ziołami. Jeszcze raz wałkuję, aby zioła delikatnie wtopiły się w ciasto.
Umieszczam w piekarniku rozgrzanym do 220'C (grzałki góra/dół) i piekę ok. 10 - 12 minut.
Pyszne i pachnące chlebki gotowe! :-)


Chlebki jogurtowe bez drożdży

SMACZNEGO! :-)

Chlebki jogurtowe bez drożdży

Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam polubić Wielopokoleniowo na facebook'u
- będziecie ze wszystkim na bieżąco :-)








Idź do oryginalnego materiału