Chleb tostowy z serem i szynką: Chrupiące i sycące danie pełne pysznych kombinacji

fajnainspiracja.pl 7 miesięcy temu

Przygotuj się na pyszną ucztę z naszym przepisem na tosty z serem i szynką. To chrupiące i sycące danie oferuje idealne połączenie chrupiącej grzanki, pysznego sera i szynki. Każdy kęs oczaruje Cię połączeniem chrupkości, kremowej konsystencji sera i soczystej szynki. Przygotuj to danie pełne pysznych kombinacji i ciesz się wspaniałą eksplozją smaku.

Śniadanie dla leniwych: po prostu wrzuć wszystko na patelnię i gotowe

Szybki obiad z jednego arkusza: kawałki kurczaka z ziemniakami i smacznym sosem

Co będzie potrzebne:

  • 12 kromek chleba tostowego
  • 12 plasterków sera
  • 6 plasterków szynki

Mieszanka jajeczna do zawijania:

  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • szczypta soli

Do posypania:

  • starty ser – do smaku

Jak postępować:

1) Przygotować blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i ułożyć na niej zgrabnie tosty obok siebie, zachowując odstępy między nimi. Następnie ułożyć na wierzchu plaster sera, plaster szynki, kolejny plaster sera i otoczyć kolejną kromką chleba.

2. W naczyniu do zapiekania rozbij jajko, następnie wlej mleko i dodaj szczyptę soli – ubij widelcem.

3. Obtocz tosty z obu stron w przygotowanej mieszance jajecznej, a następnie umieść je z powrotem na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

4) Resztą mieszanki posmarować chleby i posypać je startym serem.

5. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 190-200°C.

6. Po upieczeniu przekrój je na pół i podawaj z miłością i uśmiechem na twarzy.

Przyjaciele, życzymy smacznego!

VIDEO GUIDE:

YouTube/Pieczony chleb tostowy z serem i szynką panierowany w masie jajecznej

Idź do oryginalnego materiału