Chcesz gwałtownie schudnąć? Jedz minimum 20g tego składnika na śniadanie

pysznosci.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Jajka to jedno z najlepszych źródeł białka (pxhere)


Nie od dziś wiadomo, iż śniadanie to jeden z najważniejszych posiłków. Dostarcza nam energii do pracy i zabawy. Trzeba jednak pamiętać o tym, by było ono zbilansowane. Powinno zawierać odpowiednią ilość cukrów, tłuszczów i białek. Który składnik jest najważniejszy? Michał Wrzosek podzielił się swoją wiedzą na ten temat na Instagramie.

Jeśli chcesz gwałtownie schudnąć, musisz przestrzegać kilku zasad. Bardzo ważna jest aktywność fizyczna i deficyt kaloryczny. To jednak nie wszystko. Musisz pamiętać także o śniadaniach i zwracać uwagę na to, co wtedy jesz. Jest jeden składnik, którego nie powinno się pomijać. Znajdziesz go w mięsie, jajkach, produktach mlecznych, rybach, warzywach strączkowych oraz orzechach.

Jajka to jedno z najlepszych źródeł białka (pxhere)

Czytaj też:Na Kaszubach dodają do jajecznicy nietypowy składnik

Śniadanie bez tego składnika się nie liczy. „Dzięki niemu nie będziesz się objadać”

Zależy ci na tym, by pierwszy posiłek pomagał w utracie wagi? Zaprzyjaźnij się więc z białkiem. Wystarczy, iż będziesz dodawać 20 g tego składnika do jedzenia, by po krótkim czasie cieszyć się zaskakującymi efektami.

– Zmniejsza wahania cukru i poprawia metabolizm glukozy oraz zapewnia uczucie sytości, dzięki czemu nie będziesz objadać się w ciągu dnia – Doktor dietetyki wymienia zalety białka w filmiku na Instagramie. Bez niego żadne śniadanie nie jest dobre. To właśnie ten składnik ma najważniejsze znaczenie w procesie utraty wagi.

Co można zjeść na śniadanie? Internauci również podzielili się swoimi pomysłami

Wyświetl ten post na Instagramie

Użytkownicy Instagrama chętnie komentowali post i chwalili się tym, co jedzą na początku dnia.

Najczęściej jem owsianki lub jajecznicę (że szpinakiem bądź pomidorami” – napisała jedna osoba. Druga pochwaliła się, iż „zaraz wjedzie omletowa tortilla zaraz wjedzie”.

Wszędzie zawsze czytam, iż owsianka to syte śniadanie, po którym na pewno przez dłuższy czas nie będę głodna. Mój czas, po którym nie jestem głodna po niej to: godzina. Dlaczego?’ – zastanawiała się inna komentująca. Dostała odpowiedź, iż jej posiłek może być nieprawidłowo zbilansowany.

Kolejna instagramerka pochwaliła także danie Michała Wrzoska:

„Najbardziej lubię jeść omlet kakaowy Twojego przepisu. PS uwielbiam Wasze porady w formie filmików”.
Boczek to źródło białka, wypróbuj więc ten przepis.
Idź do oryginalnego materiału