W środę, 25 stycznia, na buskim targu świeże warzywa i owoce można było kupić jedynie na kilku stoiskach.
U pana Jana – rolnika ze Stopnicy – kilogram marchwiMarchew zwyczajna S. carota. Jej podgatunek typowy (subsp…. More kosztował 3 zł. Po tyle samo była cebulaCebula (Allium cepa L.) – zwyczajowa nazwa warzywa należ… More. PietruszkaPietruszka zwyczajna (Petroselinum crispum) – gatunek roś… More kosztowała 5 zł za kg, z kolei za kilogram ziemniaków i burakówChrzan pospolity – (Armoracia rusticana) – roślina wielolet… More czerwonych trzeba było zapłacić 2 zł.
KapustaKapusta (Brassica L.) – rodzaj roślin zielnych z rodziny … More biała była w cenie 1,50 zł za kg, mała kapustaKapusta (Brassica L.) – rodzaj roślin zielnych z rodziny … More pekińska kosztowała 2 zł, większa 4 zł.
Orzechy włoskie miały cenę 7 zł, a laskowe 12 zł za kg.
Kilogram jabłekJabłko – jadalny, kulisty owoc drzew z rodzaju jabłoń… More wszystkich odmian kosztował 2,50 zł, gruszkiGruszka – owoc w większości niewielkich drzew z rodziny … More były po 5 zł.
Śliwki suszone – bez pestki można było kupić po 20 zł, natomiast z pestką po 15 zł.
Za kilogram fasoli odmiany Jaś trzeba było zapłacić 12 zł.
5 litrów soku jabłkowego kosztowało na targu 15 zł.
Pęczek koperku to wydatek 2,50 zł.
25 dag żurawiny suszonej i suszonych jabłekJabłko – jadalny, kulisty owoc drzew z rodzaju jabłoń… More to koszt 7 zł.