Bułki z kminkiem, a w zasadzie mini bagietki, zwane w Chorwacji „klipići” są genialnym rodzajem pieczywa. Potrzebują trochę czasu do wyrośnięcia, jak na drożdżowe bułeczki przystało, ale są niewiarygodnie wdzięczne w zagniataniu i wyśmienicie smakują. To przepis, który warto wypróbować i to od razu z całej, choć niemałej, porcji. Wszak mąki używamy aż 1 kilogram. […]
- Strona główna
- Kuchnia
- Bułki z kminkiem – chorwackie klipići
Powiązane
Unijna rewolucja w stołówkach. Dotknie też polskie szkoły
1 godzina temu
Smażenie sfermentowanego rekina to nie jest dobry pomysł
7 godzin temu
Polecane
Czarny bez – czy aby zawsze taki zdrowy?
7 godzin temu
MRNA uczy jelita samoobrony
11 godzin temu
Jedz zdrowo, kontroluj cukier, żyj pełnią życia…
16 godzin temu
Tusk ostro o PiS. "Zawsze gotowi zatruć radość"
17 godzin temu