Bułka ziemniaczana nadziewana mieszanką mięsa mielonego

fajnainspiracja.pl 7 miesięcy temu

Zaproś swoje podniebienie na kulinarne doświadczenie z naszym ziemniaczanym przysmakiem nadziewanym mięsem mielonym i serem. Przepis ten łączy bogaty smak mięsa mielonego z drobno startym serem, a wszystko to w chrupiącym ziemniaczanym opakowaniu. Przepis ten jest idealny na rodzinny obiad lub kolację i jest świetnym sposobem na urozmaicenie posiłku.

Domowe torebki z ciasta francuskiego z jabłkami: Prosty przepis dla wszystkich

Roladka ziemniaczana nadziewana mięsem mielonym

Co będzie potrzebne:

Składniki:

  • 150 g startej mozzarelli – do posypania
  • 1 kg ziemniaków + szczypta soli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Do przygotowania tego doskonałego deseru wystarczy ciasto francuskie i jabłko

Nadzienie:

  • oliwa z oliwek – do smażenia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 350g mięsa mielonego
  • 2 łyżki sosu pomidorowego
  • 6 gałązek kolendry
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki curry w proszku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki
  • posiekana świeża pietruszka – do smaku

Inne:

  • 100 g startej mozzarelli – do posypania

Ciasto z kremem mascarpone i wiśniami – smaczny i atrakcyjny deser!

Sposób przygotowania:

1) Przygotować blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, posypać ją startym serem mozzarella, ułożyć na niej cienko pokrojone ziemniaki obok siebie, posolić i posmarować oliwą z oliwek.

2. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200°C.

3. Na patelnię z rozgrzanym olejem dodać drobno posiekaną cebulę – smażyć przez 2-3 minuty na małym ogniu na złoty kolor, następnie dodać drobno posiekany czosnek – wymieszać i dodać mięso mielone – wymieszać i smażyć razem na brązowy kolor.

4. Następnie dodać sos pomidorowy i doprawić kolendrą, solą, mielonym czarnym pieprzem, curry i kminkiem – dobrze wymieszać, a na koniec dodać świeżo posiekaną natkę pietruszki – dobrze wymieszać.

5. Upieczone ziemniaki wyjąć z piekarnika, posypać startą mozzarellą i rozłożyć na wierzchu przygotowane nadzienie – ponownie posypać startą mozzarellą i zwinąć w rulon.

6. Piec przez kolejne 5 minut, aż ser się rozpuści.

7. Po upieczeniu podawaj bułkę ziemniaczaną nadziewaną mieszanką mięsa mielonego i sera z miłością, wspaniałym smakiem i wdziękiem.

Przyjaciele, życzymy dobrego smaku!

VIDEO GUIDE:

Idź do oryginalnego materiału