BreakfastWeek w Poznaniu. Wpadnij na śniadanie i pyszną kawę

poznanskieklimaty.pl 1 miesiąc temu

Trwa RestaurantWeek®, a przypominamy, iż wydarzeniem towarzyszącym temu wydarzeniu jest śniadaniowy Festiwal Breakfast Week. W tym wydarzeniu bierze udział 13 poznańskich restauracji, które przygotowały limitowane menu, właśnie na tę okazję.

W cenie 35 zł (+ opłata rezerwacyjna do 5 zł od osoby – rezerwacja na minimum 2 osoby) – festiwalowi goście otrzymują limitowane śniadanie + kawę na napoju roślinnym Alpro. Przy płatności kartą Visa, można skorzystać ze zniżki 10 zł! Liczba rabatów jest limitowana więc nie ma co zwlekać. Wydarzenie potrwa do 17 kwietnia.

Czas odkryć poranki w wiosennej odsłonie! BreakfastWeek przeniesie Was w świat wyjątkowych śniadań, gdzie każdy poranek staje się chwilą do celebrowania. To idealna okazja, by odwiedzić najmodniejsze śniadaniownie i rozkoszować się niezwykłymi smakami.

Czekają na Ciebie festiwalowe śniadania pełne nieoczywistych połączeń – brioche z kaszanką, jajem w koszulce i jabłkami w cydrze, naleśniki z kawiorem i śmietankowym serkiem, czy chrupiąca pajda chleba z omletem, kimchi i twarożkiem.

Nieważne, czy zaczynasz dzień solo, z rodziną czy przyjaciółmi – jedno kliknięcie dzieli Cię od śniadania, które nada nowy rytm Twoim porankom. Wskocz w tryb śniadaniowy i rezerwuj najgorętsze propozycje sezonu na BreakfastWeek.pl!

Tygryz

Jednym z debiutantów w tej edycji jest restauracja Tygryz przy ul. Franciszka Ratajczaka 36, która doskonale pokazuje, iż kuchnia Bliskiego Wschodu i Maghrebu to prawdziwa skarbnica śniadaniowych inspiracji.

Podczas BreakfastWeek goście mogą spróbować kolorowych zestawów, takich jak konfitowane pomidory zapiekane w pomarańczy z aromatycznym Butter Masala, jajkami, fetą, kolendrą i solonymi orzechami włoskimi.

Na stole pojawia się również pieczona feta z karmelizowanymi śliwkami, pomidorkami koktajlowymi i winogronami. Dodatki w postaci konfitowanego czosnku, domowej granoli z kaszy gryczanej oraz białego sezamu wzbogacają smak, a świeża mięta i koper nadają daniu orzeźwiający charakter. Gotów, by spróbować?

Listę wszystkich poznańskich restauracji, które biorą udział w wydarzeniu znajdziecie tutaj.

Zaproś i zyskaj!

Chcesz jeszcze mocniej dzielić się #FoodieMoments z Bliskimi? Zaproś ich już dziś do pobrania aplikacji RestaurantClub i skorzystaj z rabatu na największy Festiwal kulinarny w Polsce! Za pierwszą rezerwację znajomego otrzymasz rabat do 60 zł na cztery kolejne rezerwacje (po 15 zł każda).

Rabat będzie aktywowany po dokonaniu pierwszej rezerwacji przez zaproszoną osobę. Więcej informacji znajdziesz w aplikacji RestaurantClub w zakładce PROFIL. Zaproś i zyskaj. Rabat obejmuje Festiwale RestaurantWeek®, BreakfastWeek i Chef’s Menu.

O RestaurantWeek®

Od 10 lat RestaurantWeek® wspiera rozwój kultury foodie w Polsce. W ciągu tego czasu Festiwal stał się wydarzeniem, które umożliwia wspólne odkrywanie nowych smaków przy restauracyjnym stole. Dziś jest to największe biletowane wydarzenie w kraju i jeden z największych festiwali kulinarnych na świecie.

Cena za to wyjątkowe doświadczenie, które warto dzielić z Bliskimi, zaczyna się od 69,99 zł (+ opłata rezerwacyjna 7,98 zł, minimalna rezerwacja 2 Gości + 10 zł w godzinach szczytu). Prawie milion spotkań w tysiącach najlepszych restauracji w Polsce, ponad 2 miliony gości, setki debiutów i tysiące radosnych chwil przy stole.

Wszystko to dzięki pasji polskich Foodies! Dołącz do nich i świętuj 10 lat kulinarnych odkryć w najlepszych restauracjach w Polsce!

Dziękujemy za przeczytanie artykułu. Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku Poznańskie Klimaty oraz do zapisania się na newsletter i pobrania bezpłatnego przewodnika o Poznaniu.

Zobacz również:

Idź do oryginalnego materiału