Właściciele piekarni, cukierni, lodziarni i restauracji przyjechali dzisiaj z całej Polski na targi branżowe w Centrum Wystawienniczo-Kongresowy w Opolu.
To okazja do poznania nowości rynkowych, zobaczenia nowych technologii czy pokazów, wymiany doświadczeń oraz nawiązywania relacji biznesowych. Jak mówi Igor Glapiński, prezes firmy APC Agra Opole i organizator, to idealny moment roku dla spotkania branżowego.- Koniec roku to okres u producentów żywności bądź dodatków do żywności, gdzie wchodzą nowe rzeczy. Producenci proponują nowe rozwiązania oraz modyfikują stare. Pewne rzeczy wypadają z ich portfolio, wiele innych wchodzi do gry, więc to jest idealny moment na spotkanie się i poznanie tego, co za chwilę będzie na rynku oraz jak zmienią się pewne technologie. Bogumił Piotrowski z piekarni i cukierni La Lorraine prezentował przede wszystkim włoskie pieczywo. Zapytaliśmy, czy ono cieszy się taką popularnością jak polski chleb i bułki.- Polacy podróżują po świecie i widzą, co je się w Grecji, we Włoszech, a później chcą to zjeść również w Polsce…Branżowe targi cukierni, piekarni i restauracji w CWK Opole
radio.opole.pl 4 dni temu
Zdjęcie: Targi branżowe cukierni, piekarni, lodziarni i restauracji w CWK Opole [fot. Witold Wośtak]
- Strona główna
- Kuchnia
- Branżowe targi cukierni, piekarni i restauracji w CWK Opole
Powiązane
Gmina Serniki: Święto Niepodległości
2 godzin temu
Po Krakowie
5 godzin temu
Polecane
Takie jajka są najzdrowsze. Jedz bez strachu o cholesterol
13 godzin temu












