Błyskawiczna sałatka z rzodkiewki i jajka. Idealny pomysł na śniadanie lub przekąskę. Najlepszy przepis na sałatkę z rzodkiewki

stronakuchni.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Katarzyna Puczyńska


Mam dla ciebie przepis na rewelacyjną sałatkę z rzodkiewki i jajka. Możesz podać ją na wiosenne śniadanie lub przekąskę. Sałatka jest pyszna, lekka i chrupiąca. Jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Przekonaj się, jak świetnie smakuje i wypróbuj niezawodny przepis na sałatkę z rzodkiewki i jajka.

Przepis na sałatkę z rzodkiewki i jajka

czas przygotowania: ok. 15 minut
porcja na: 4 osoby
poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • 2 pęczki rzodkiewek,
  • 1 por,
  • szczypiorek,
  • 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego,
  • sól i pieprz do smaku.

Śniadaniowy hit dla zabieganych. Pyszna sałatka z serkiem wiejskim

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Rano jednak nie zawsze mamy czas na długie gotowanie. Mam dla ciebie świetny przepis na taką okazję. Proponuję przygotować pyszną sałatkę z serkiem wiejskim.…

Katarzyna Puczyńska

Jak zrobić sałatkę z rzodkiewki i jajka?

  1. Ugotowane i wystudzone jajka obierz i drobno posiekaj. Przełóż do miseczki.
  2. Rzodkiewkę umyj, odetnij końce i pokrój w plastry lub kostkę.
  3. Pora umyj, odetnij koniec i zielone liście, zdejmij także pierwsze, grubsze warstwy.
  4. Pokrój pora na plasterki i przełóż do garnka, zalej wrzącą wodą i odstaw na 5 minut.
  5. Odcedź pora i dodaj do sałatki. Dopraw całość szczypiorkiem, majonezem lub jogurtem, solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj.

Pyszna sałatka z rzodkiewki i jajka - jest lekka, zdrowa i s...

+8 Zobacz galerię

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

Idź do oryginalnego materiału