Do grillowania nadaje się imponująca gama warzyw, od klasycznych jak papryka, cukinia, bakłażan, cebula, pieczarki, ziemniaki, marchewka, szparagi, po kolby kukurydzy czy choćby pomidory. Kluczem do sukcesu jest odpowiednie przygotowanie: warzywa najlepiej kroić w grubsze plastry lub większe kawałki, aby nie spadały przez kratkę rusztu i zachowały soczystość. Skropione oliwą z oliwek, doprawione ulubionymi ziołami, solą, pieprzem, czosnkiem, czy zamarynowane w lekkim sosie sojowym, zyskuj
Bezmięsny grill? Czemu nie! Może być i smacznie i zdrowo!
Do grillowania nadaje się imponująca gama warzyw, od klasycznych jak papryka, cukinia, bakłażan, cebula, pieczarki, ziemniaki, marchewka, szparagi, po kolby kukurydzy czy choćby pomidory. Kluczem do sukcesu jest odpowiednie przygotowanie: warzywa najlepiej kroić w grubsze plastry lub większe kawałki, aby nie spadały przez kratkę rusztu i zachowały soczystość. Skropione oliwą z oliwek, doprawione ulubionymi ziołami, solą, pieprzem, czosnkiem, czy zamarynowane w lekkim sosie sojowym, zyskuj