Babeczki nadziewane mięsem mielonym i ziemniakami

fajnainspiracja.pl 1 miesiąc temu

Szukasz świetnego przepisu na posiłek dla swojej rodziny w ten weekend? Krok po kroku przedstawiamy świetny przepis na nadziewane babeczki z mięsa mielonego i ziemniaków. Nie czekaj na nic i zacznij przygotowania, zanim będzie za późno, każdy początkujący kucharz i szef kuchni może to zrobić!

Sernik wiśniowy: przypomnij sobie lato z tym deserem!

Co będzie potrzebne:

  • 4 ziemniaki
  • 3 g czarnego pieprzu
  • 5 g soli
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 700 g mięsa mielonego
  • 20 g bułki tartej
  • 3 g czarnego pieprzu
  • 5 g soli
  • 1 jajko

Nadzienie:

  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 2 jajka na twardo
  • 15 g pietruszki
  • 150 g startego sera
  • 3 g czarnego pieprzu
  • 5 g soli
  • 25 g majonezu

Utwórz podwyższone grządki w ogrodzie z drewnianych palet

Jak postępować:

1) Przygotować blachę do pieczenia z papierem do pieczenia o wymiarach 35 x 35 cm.

2. Pokrój ziemniaki w cienkie krążki i rozłóż je na blasze do pieczenia. Posolić, popieprzyć i skropić oliwą z oliwek.

3. Umieść mięso mielone w dużej owalnej misce, dodaj bułkę tartą, sól, pieprz, jajka i wymieszaj rękami. Powstanie sztywna masa mięsna.

4. Uformuj masę w babeczki i umieść je obok siebie na ziemniakach na blasze do pieczenia.

5. W innej owalnej misce wymieszać posiekane pomidory, posiekaną cebulę, posiekane jajko, posypać natką pietruszki i startym serem. Doprawić solą, pieprzem i majonezem i wymieszać wszystko łyżką.

6. Następnie nałóż nadzienie łyżką do babeczek.

7. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180°C.

8. Po upływie tego czasu sprawdź, czy są upieczone, a jeżeli tak, wyjmij je z piekarnika.

9. Podawaj je z miłością i wspaniałym smakiem.

10. Smacznego!

VIDEO GUIDE:

Idź do oryginalnego materiału