Blisko 150 wystawców, ekologiczna i naturalna żywność, spotkania, degustacje, pokazy kulinarne, konferencje oraz Tygiel Smaków, czyli konkurs wyróżniający najlepsze produkty regionalne z Województwa Łódzkiego. To wszystko już w najbliższy weekend 16-18 września w łódzkiej Atlas Arenie. Zabierzcie duże torby, bo zrobicie tam zakupy pełne przysmaków z całej Polski i nie tylko.

Targi natura FOOD & beECO organizowane są co roku w Łodzi. To największe takie wydarzenie dotyczące naturalnych i BIO produktów z całej Polski, dlatego nie może Was tam zabraknąć. Oprócz tego, iż zaopatrzycie się w naturalne wyroby takie jak miody, sery, wędliny, pieczywo, przetwory itd., to z warsztatów, pokazów i rozmów wyniesiecie ogromną widzę i zaczerpniecie mnóstwo inspiracji.
Organizatorzy wypełnili te trzy dni w stu procentach, więc nie będziecie narzekać na nudę.

Najlepsze regionalne produkty
Targi rozpoczną się w piątek o godzinie 10.00, tego dnia odbędą się już dwa pokazy kulinarne w wykonaniu Stowarzyszenia Polska Ekologia oraz Organicschool. Po nich możemy wziąć udział w konferencji Akademii Biokuriera, którą poprowadzi sam Karol Przybylak – dziennikarz, właściciel i wydawca serwisu biokurier.pl. Dowiecie się z niej m.in. jak skutecznie rozpocząć swój biznes i odnaleźć się w handlu i marketingu internetowym, a jak wiemy aktualnie jest to absolutny must have w prowadzeniu własnej działalności. W piątek poznamy także zwycięzców z siedmiu kategorii tegorocznego Tygla Smaków, tego dnia zostanie też przyznana nagroda główna w postaci złotego medalu Tygla Smaków 2022. Z nagród jednak to nie wszystko, gdyż dowiemy się również, którzy producenci otrzymają złote medale i wyróżnienia w konkursie o złoty medal natura FOOD & beECO.
Gość Główny – Tomasz Jakubiak
Sobota stanie pod znakiem głównego gościa tegorocznych targów, kucharza i dziennikarza kulinarnego – Tomasza Jakubiaka – znanego z programów telewizyjnych takich jak „Jakubiak lokalnie” oraz „Masterchef Junior”. Tomasz swoim pokazem w przystępny sposób zaprezentuje nam nowoczesne techniki gotowania, a przy tym pokaże, jak istotny jest świadomy wybór dobrej jakości produktów spożywczych.

W drugim dniu targów zaczerpniemy również wiedzy od ekspertów z VII Forum Alergii, tym razem skupiającego się wokół mięsa, czyli jakie jeść, a jakiego unikać oraz jakie skutki przynosi nadmierne spożywanie mięsa i z drugiej strony: czy dieta bezmięsna jest bezpieczna i wiele innych. Temat tegorocznego forum podyktowali ubiegłoroczni uczestnicy targów, dlatego również Wy możecie przyczynić się do wyboru tematu, dookoła którego skupią się w roku następnym.

Pokazy kulinarne
Ostatniego dnia targów, w niedzielę dla osób, które nie będą mogły uczestniczyć w wydarzeniu piątkowym, Stowarzyszenie Polska Ekologia powtórnie przygotuje swój pokaz kulinarny. Po nim natomiast diet coach i osobowość telewizyjna – Kasia Gubała – w swoim pokazie przedstawi nam bogactwo fermentu, jak przygotować domowy ocet jabłkowy, kiedy zbierać zioła i jak je wykorzystać w przetworach oraz jak zrobić zakwas buraczany, na którym to przygotuje chłodnik. Kasia rozwieje wszystkie nasze wątpliwości dotyczące fermentacji. Po pokazie nastąpi to, co lubimy najbardziej, czyli degustacja.

Szczegółowy program targów znajdziecie na stronie https://naturafood.pl/. Bilety w cenie 10 i 15 zł (ulgowy i normalny) możne kupić na miejscu lub online. https://goingapp.pl/wydarzenie/targi-natura-food-beeco-2022/wrzesien-2022