Apetyczne ogórki krokodylki do spiżarni i na kanapkę. Zobacz przepis na ogórki gruntowe w pikantnej zalewie. Chrupią przy każdym gryzie

stronakuchni.pl 1 rok temu
Zdjęcie: 123rf.com/liudmilachernetska/zdjęcie ilustracyjne


Ogórki krokodylki to inna nazwa na ogórki gruntowe. Nazwa wzięła się od ciemnozielonej skórki z żółtymi nierównościami, które przypominają wyglądem krokodyla. Takie określenie może zaciekawić szczególnie dzieci. Podpowiadamy przepis na ogórki krokodylki z odrobiną chili.

Ogórki krokodylki to warzywa pełne witamin z C, K i z grupy B. Są także bogate w potas i w błonnik. Ponadto ogórki krokodylki składają się z dużej ilości wody, dlatego polecane są na upały, aby w naturalny sposób nawodnić organizm. Zobacz przepis na domowe ogórki krokodylki na ostro.

Kliknij przycisk, aby zobaczyć sposoby na wykorzystanie ogórków krokodylków

Idź do oryginalnego materiału