Anna Lewandowska robi purée inaczej niż wszyscy. Sięga po nietypowy dodatek

pysznosci.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Anna Lewandowska przygotowała pyszne puree - Pyszności; foto: Canva


Nie od dziś wiemy, iż Anna Lewandowska nie przepada za utartymi ścieżkami kulinarnymi i preferuje przyrządzanie potraw według opracowanych przez siebie przepisów. Czy chodzi tu jedynie o kwestie zdrowotne? W to akurat wątpimy, ponieważ daniom Lewandowskiej trzeba też oddać to, iż są bardzo smaczne. Poniżej zobaczysz, jak żona najsłynniejszego polskiego piłkarza przygotowuje… ziemniaczane purée. Dodaje do niego nietypowe składniki.

Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził. Przepisy Anny Lewandowskiej mają więc tyle samo wielbicieli, co zażartych antyfanów. Chociaż żona Roberta Lewandowskiego jest z wykształcenia nie tylko menedżerką sportu, ale również specjalistą żywieniową, to nie przestaje wzbudzać skrajnych emocji i krytyki. Czujni internauci wyłapują więc choćby najmniejsze merytoryczne gafy Lewandowskiej, a o produktach z serii „Foods by Ann” nieprzychylnie wypowiedział się doktor dietetyki Michał Wrzosek.

Anna Lewandowska przygotowała pyszne puree – Pyszności; foto: Canva

Anna Lewandowska i jej przepisy

To wszystko nie zmienia faktu, iż autorskie receptury Anny Lewandowskiej, które gwiazda co jakiś czas udostępnia swoim fanom, są niezwykle interesujące, a ich wcielenie w życie w znakomitej większości skutkuje pysznym, aromatycznym i zdrowym obiadem na talerzu. Lewandowska wtrąca swoje trzy grosze do niemal każdej, choćby najbardziej tradycyjnej potrawy. Ostatnio mistrzyni karate pokazała, jak przyrządza ziemniaczane purée. Tu również nie obyło się bez kilku odejść od schematu. W ruch poszło więc mleko ryżowe i masło ghee. Jesteś interesujący efektu? Poniżej zamieściliśmy przepis!

Ziemniaczane purée Anny Lewandowskiej

Składniki:

  • 300 g ziemniaków
  • sól morska
  • 1 łyżeczka masła ghee
  • 30 ml mleka ryżowego
  • koperek

Sposób przygotowania:

Anna Lewandowska ma swój sposób na puree – Pyszności; foto: Canva

  1. Ziemniaki (do purée najbardziej nadają się odmiany mączyste, dlatego wybierz typ ziemniaków B lub C) obierz, umyj, pokrój na równe kawałki i ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
  2. Następnie odcedź je dokładnie z całej wody. Dodaj do nich łyżeczkę masła ghee i wlej mleko kokosowe.
  3. Za pomocą tłuczka do ziemniaków ugnieć całość na jednolitą masę. Purée ziemniaczane podawaj z drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!
Idź do oryginalnego materiału