Do rywalizacji stanęły dzisiaj trzy duety. Uczennice przygotowały tradycyjne dania w nowoczesnej i urozmaiconej wersji, udowadniając, iż ziemniak może być inspiracją do stworzenia wyjątkowych potraw. Uczennice Zespołu Szkół Nr 1 im. gen. Stefana Roweckiego „Grota” w Zambrowie rywalizowały dzisiaj, 21 lutego o awans do etapu wojewódzkiego konkursu „Gotuj z klasą”. W zmaganiach kulinarnych, których tematem przewodnim były „Podlaskie inspiracje – Ziemniak, król polskiego stołu”, trzy duety zaprezentowały swoje umiejętności i kreatywność. Uczennice przygotowały tradycyjne dania w nowoczesnej i urozmaiconej wersji, udowadniając, iż ziemniak może być inspiracją do stworzenia wyjątkowych potraw. Ich pracę nadzorowały nauczycielki gastronomicznych przedmiotów zawodowych - Justyna Śledziewska i Agnieszka Lisińska. W skład komisji dzisiejszego konkursu weszli: Zastępca Dyrektora w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich Iwona Krzyżanowska, Starosta Zambrowski Edyta Marchelska-Groszfeld, dyrektor Zespołu Szkół Nr 1 Sławomir Baran, członkinie Klubu Seniora z Cieciork Bożena Oleksy i Mirosława Gra
Alicja Chomko i Martyna Garbowska awansowały do wojewódzkiego etapu konkursu „Gotuj z klasą”
zambrow.org 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Kuchnia
- Alicja Chomko i Martyna Garbowska awansowały do wojewódzkiego etapu konkursu „Gotuj z klasą”