Celem integracyjnych warsztatów kulinarnych „Podano do stołu“ było wzmacnianie relacji między uczestnikami tj. dziećmi i rodzicami zastępczymi poprzez wspólną pracę, naukę współpracy, komunikacji i dzielenia się zadaniami, co prowadziło do budowania zespołu.
Warsztaty te pozwoliły również na rozwój kreatywności, umiejętności kulinarnych i życiowych, a także na odkrywanie nowych smaków. Uczestnicy przygotowali wspaniały poczęstunek, który skłądał się między innymi z przystawek, sałatek, surówek oraz dań mięsnych.
Wspólne gotowanie to także okazja do budowania więzi, rozwijanie umiejętności (kulinarnych, społecznych, manualnych), kształtowanie zdrowych nawyków żywieniowych oraz wspólnego spędzania czasu wolnego.
Tego rodzaju działania pozwalają nie tylko na rozwój nowych umiejętności ale także sparwiają ogromną euforia i satysfakcję z powodu przygotowywanych samodzielnie potraw.












