Jak smażyć rybę, aby była soczysta w środku i chrupiąca na zewnątrz?
Zdjęcie: Panierowane dzwonka ryby podane na talerzu z plasterkami cytryny oraz dodatkiem zielonych ziół, w tle widać świąteczne ozdoby z czerwonymi akcentami i szyszkami.
Ryba to obowiązkowe danie na wigilijnym stole. Mimo iż przyrządza się ją na wiele rożnych sposobów, najczęściej wybieramy wariant z panierką. Wydawać by się mogło, iż usmażenie ryby jest dziecinnie proste, jednak jak się okazuje, bywa niekiedy problematyczne i nie zawsze wychodzi. Jak się do tego zabrać, aby ryba była soczysta w środku, chrupiąca na zewnątrz, a panierka nie odchodziła od mięsa?







![Karolina Gilon: Przez operację redukcji piersi nie mogłam karmić syna [PODCAST]](https://m.mamadu.pl/fabdf4c58ce56d9f2bce2a48e4b99e8d,1920,1080,0,0.webp)
