Strona główna PRZEPISY Słony strudel wypełniony suszonymi pomidorami, serem i śmietaną – świetne połączenie!

Słony strudel wypełniony suszonymi pomidorami, serem i śmietaną – świetne połączenie!

Witamy w naszej kulinarnej przygodzie, w której przedstawiamy przepis na pikantny strudel wypełniony suszonymi pomidorami, serem i śmietaną. Przygotuj się na kulinarne doświadczenie, które zachwyci Cię i pozostawi wspaniałe wspomnienia związane z tym daniem.

Soczysta smażona rolada z kurczaka nadziewana prosciutto i serem

Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou

Słony strudel wypełniony suszonymi pomidorami, serem i śmietaną

Szybka zapiekanka serowa, która doskonale nakarmi całą rodzinę

Czego będziemy potrzebować:

Nadzienie:

  • 30 g sera mozzarella
  • 15 g suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 jajka na twardo
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • świeży koperek – do smaku

Inne:

  • 200 g ciasta francuskiego
  • żółtko – do posmarowania
  • nasiona sezamu – do posypania

Deser karmelowo-czekoladowy z kremem karmelowo-orzechowym z mascarpone – Bez pieczenia!

Jak będziemy postępować:

1) Nadzienie: W misce zetrzeć ser mozzarella, dodać suszone pomidory, zmiażdżony czosnek i starte jajko na twardo. Doprawić kwaśną śmietaną i posiekanym świeżym koperkiem – dobrze wymieszać.

Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou

Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou

2. Przygotować ciasto francuskie, posypać odrobiną mąki i delikatnie rozwałkować wałkiem, następnie łyżką nałożyć i ładnie rozprowadzić przygotowane nadzienie – zwinąć w rulon i ułożyć na blasze do pieczenia. Na koniec posmarować roztrzepanym żółtkiem i posypać sezamem.

Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou

Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou

3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180°C.

4. Po upieczeniu podawaj z miłością i wspaniałym smakiem!

Slaný štrúdl plněný sušenými rajčaty, sýrem a smetanou

Przyjaciele, życzymy smacznego!

VIDEO GUIDE: